Ποιοί Είμαστε

Η ΚοινΣΕπ Κυψέλη είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που στόχο έχει την συλλογική και κοινωνική ωφέλεια μέσα από καινοτόμες δραστηριότητες και ρεαλιστικές ιδέες. Δημιουργήθηκε από μέλη του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου με σκοπό την οργάνωση σεμιναρίων, την αειφόρο ανάπτυξη, την ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων μέσω συνεργασιών με τοπικούς παραγωγούς και χειροτέχνες στοχεύοντας στην τοπική αλλά και περιφερειακή ανάπτυξη.
Ευελπιστούμε ότι με την εξυπηρέτηση ευρέως φάσματος κοινωνικών αναγκών θα διαμορφώσουμε τις κοινωνικές σχέσεις με γνώμονα την συλλογικότητα και την ισοτιμία και όχι τον ανταγωνισμό.
Απώτερος στόχος μας η κατάρτιση και η εργασιακή ένταξη ανθρώπων με αναπηρία, σε τομείς που θα αναπτυχθούν, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια κοινωνία ανοικτή σε προκλήσεις, με ίσες ευκαιρίες χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς!

 

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου είναι ο μόνος ενεργός γονεϊκός φορέας που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης σε άτομα με αναπηρία στο νομό Ρεθύμνου με 200 περίπου μέλη. Ξεκινήσε το 2007 ως Σωματείο και από το 2013 είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες. Το Σωματείο μας ιδρύθηκε καταστατικά το 2007 με έδρα τον Πλατανιά Ρεθύμνου. Από το 2012 φιλοξενενούμαστε με το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ σε χώρους του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου (Παναπικολάου 23). Είμαστε ο μονός ενεργός σύλλογος γονέων που ασχολείται με το φάσμα των αυτιστικών διαταραχών στην Κρήτη. Παρέχουμε άμεσα παρέμβαση και υποστήριξη στα προβλήματα που αφορούν τα παιδιά με αυτισμό στην οικογένεια, στο σχολικό πλαίσιο , στην υγεία και στην κοινωνική πρόνοια. Ασχολούμαστε με όλες τις ηλικιακές ομάδες ατόμων με αναπηρία και στοχεύουμε στην εκπαίδευση και την πρώιμη παρέμβαση. Αγωνιζόμαστε για την ποιοτική διαβίωση των ενηλίκων αμέα, οργανώνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης για το ευρύ κοινό και παρέχουμε προγράμματα εξωτερικών δραστηριοτήτων για την αυτονόμηση και εκπαίδευση των αμέα όλων των ηλικιών, ομάδες γονέων και συναντήσεις εκπαίδευσης και εμψύχωσης γονέων. Τα μέλη μας είναι περί τα 200.

Ονειρευόμαστε νέες δομές :


– Μια στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης

– Ένα προστατευόμενο εργαστήριο προεπαγελματικής ένταξης αμέα

– Ένα Κέντρο Εκπαίδευσης και δια βίου μάθηση ενήλικων ατόμων με αναπηρία

-Προγράμματα επικοινωνίας κα συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κοινωνικά - Ιστορικά

Παιδιά ωφελούμενα και μη της δομής

Εθελοντές

Επαιδευτικά σεμινάρια σε εθελοντές

Εξυπηρετουμενες οικογένειες σε 12 χρόνια

Ομάδες γονέων τα τελευταία 6 χρόνια

Γονείς, ατομική συμβουλευτική 2 χρόνια

Έτη λειτουργίας του συλλόγου

ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Εργαστήρι Εφήβων – Ενηλίκων ΚΥΨΕΛΗ

Στο Σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου χρόνια τώρα πειραματιζόμαστε με εικαστικές και καλλιτεχνικές κατασκευές σε εργαστήρια οργανωμένα με εκπαιδευτές και εθελοντές. Το Εργαστήρι των ενηλίκων μας λειτουργεί στο Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ του φορέα μας και στόχο έχει να γίνει μια κυψέλη δημιουργίας και μάθησης προσφέροντας γνώση , αυτονόμηση μέσω προεπαγγελματικής κατάρτισης. Στο Εργαστήρι καλλιτεχνημάτων ΚΥΨΕΛΗ χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας.
Στην ΚΥΨΕΛΗ μας δρούμε και δημιουργούμε καλλιτεχνήματα!

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ


Η Δύναμη Μας Είναι Ο Εθελοντισμός

Η ομάδα των εθελοντών μας μετράει κάθε χρόνο τα 60 μέλη! Κάθε χρόνο παλιοί και νέοι εθελοντές συνεργάζονται μαζί μας με συνέπεια, σταθερότητα και αγάπη. Μέσα από την ενημέρωση και εκπαίδευσή που τους παρέχεται, στηρίζουν και πλαισιώνουν κάθε μας δράση και αποτελούν για μας σημαντικούς συνοδοιπόρους στο έργο μας. Ο καθένας αφιερώνει όσο χρόνο θέλει και μπορεί την εβδομάδα, έχοντας συγκεκριμένο ρόλο στα ομαδικά ή ατομικά προγράμματα κάθε παιδιού. Με την ενεργή συμμετοχή τους, συνδράμουν στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών και εφήβων σε επίπεδο ομάδας αλλά και ατομικά, προβάλλοντας θετικά πρότυπα συμπεριφοράς και επικοινωνίας και επιδρώντας έτσι σημαντικά στην κοινωνικοποίησή τους.

0
    0
    Γρήγορο καλάθι
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή